Kasacje U18 III i U18 III Hybrid
- Semen_K
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 62 times
Re: Kasacje U18 III
Ze wszystkimi raczej, biorąc pod uwagę, że na Woli już jest z piętnaście jak nie więcej.
Mam swoje zdanie i głęboko gdzieś, co kto o tym myśli. Zmieniać nie zamierzam.
In association with no one...
Semen Omelajnowicz Korczaszko - kapitan dzikiej dywizji 15. lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św. Niny.
Semen Omelajnowicz Korczaszko - kapitan dzikiej dywizji 15. lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św. Niny.
- M_Szymkowiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 53 times
- Kontaktowanie:
715 ponoć też już out, trzeba potwierdzić.
błogosławiony ten który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa
Polub nas na FACEBOOKU! kmk.krakow
Scania CN113ALB na FACEBOOKU
Polub nas na FACEBOOKU! kmk.krakow
Scania CN113ALB na FACEBOOKU
Z tego co pamiętam z tamtej zajezdni, to BR732 miał problemy ze skrzynią biegów. Może mu się uzbierało różnych skomplikowanych przypadłości no i padło na niego w pierwszej kolejności...
tophie pisze:Kiedyś to sprawdzałem i BR732 miał badania ważne do 20 grudnia, zaś BR713 tydzień dłużej. Jeśli im przedłużano ważność w grudniu, to w czerwcu ten termin upływał.
Teraz tak patrzę, to w najbliższych dniach badania powinny przejść 714, 715, 719, 720, 731. Albo się z którymś jeszcze pożegnamy.
731 dostał dziś szansę na następne pół roku jazdy

-
- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 16 times
BR713, BR714 i BR715 są już odstawione. Stoją obok siebie w zajezdni z kartkami przyklejonymi do szyb. BR732 nie zauważyłem.
Wszyscy piszą o Jelczach a tu w zakresie Solarisów wygląda na to że pożegnaliśmy 719, 720, 722 - nie zrobili badań technicznych, szkoda im chyba kasy na nowe dowody rejestracyjne.
Jak utrzymają taki styl to w tym miesiącu polegnie jeszcze 721.
Jak utrzymają taki styl to w tym miesiącu polegnie jeszcze 721.
- Semen_K
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 62 times
Czemu niesamowite. W cywilizowanych krajach zakłada się eksploit na poziomie 700kkm. 10x70kkm
Ja wiem, że niektórych aut jest zwyczajnie żal, bo by mogły jeszcze niejednemu posłużyć, ale... one już na siebie zarobiły, już się spłaciły. To tak fajnie wygląda w papierach jak pojazd w strukturze kosztów ma tylko paliwo/materiały eksploatacyjne i koszty dokumentów. Przychodzi taki dzień, że wartość pojazdu w świetle amortyzacji wynosi 0. Mógłby z powodzeniem służyć jeszcze pięć lat... ale... no właśnie. UE ma plusy i minusy.
Ja wiem, że niektórych aut jest zwyczajnie żal, bo by mogły jeszcze niejednemu posłużyć, ale... one już na siebie zarobiły, już się spłaciły. To tak fajnie wygląda w papierach jak pojazd w strukturze kosztów ma tylko paliwo/materiały eksploatacyjne i koszty dokumentów. Przychodzi taki dzień, że wartość pojazdu w świetle amortyzacji wynosi 0. Mógłby z powodzeniem służyć jeszcze pięć lat... ale... no właśnie. UE ma plusy i minusy.
Mam swoje zdanie i głęboko gdzieś, co kto o tym myśli. Zmieniać nie zamierzam.
Jasne, ja się ciesze że miasto ma dużo nowego taboru.
Może nie niesamowite ale po prostu tak się złożyło dziwnie że auta z 2007 i 2006 (bo tak były wyprodukowane 717-736) zostały wymiecione praktycznie na dwie tury a autobusów z roku 2005 i starszych jeździ ciągle spora ilość. Przegubowce ostatnimi czasy mają krótszy okres życia.
Może nie niesamowite ale po prostu tak się złożyło dziwnie że auta z 2007 i 2006 (bo tak były wyprodukowane 717-736) zostały wymiecione praktycznie na dwie tury a autobusów z roku 2005 i starszych jeździ ciągle spora ilość. Przegubowce ostatnimi czasy mają krótszy okres życia.