Wnioski racjonalizatorskie, uwagi, zgłoszenia, opinie

Ogłoszenia duszpasterskie i Regulamin Forum
Awatar użytkownika
marcao

Wnioski racjonalizatorskie, uwagi, zgłoszenia, opinie

Postautor: marcao » 17 wrz 2010, o 22:42

Dwa wnioski racjonalizatorskie ws. Forum. Po przyjęciu do wiadomości przez Adminów proszę o zagospodarowanie tego tematu i uczynienie z nim wedle uznania, ale też zachęcam do pozytywnego ustosunkowania się do podniesionych przeze mnie kwestii:

1. Chciałbym zaproponować stworzenie faviconki Forum. Chciałbym sobie dodać nasze Forum do paska z ulubionymi (pewnie nie tylko ja) ale taka smutna pusta karteczka nie wygląda okazale, poza tym gdyby była to unikatowa ikonka user od razu by wiedział, że kieruje go do jego ulubionego forum komunikacyjnego ;) A jeżeli taka ikonka jest to proszę o zmianę jej formatu na *.ico, bo mój Firefox 3.6 nie potrafi jej odczytać. Gdyby był jakiś problem ze stworzeniem takowej to jestem gotów udzielić wszelkiej możliwej pomocy w jej opracowaniu.

2. Chciałbym zaapelować o zastanowienie się nad stworzeniem działu/wątku, w którym userzy mogliby zgłaszać uwagi i wnioski co do techniczno-organizacyjnej strony funkcjonowania Forum (takie jak np. ten mój) albo opinii nt. funkcjonowania Forum. A jeżeli jest już taki wątek (nie znalazłem) to proszę o wskazanie, w którym jest miejscu i ew. o jego większe wyeksponowanie ;)

Życzliwe podejście i realizacja moich postulatów z pewnością przyczyniłaby się do rozwoju i wzrostu prestiżu naszego Forum,

Pozdrawiam!

No więc właśnie stałeś się ojcem takiego wątku. Zmodyfikowałem temat aby odpowiadał Twojej propozycji i ta lokalizacja powinna być odpowiednia, bo po sąsiedzku z Regulaminem, więc nadaje się w sam raz. /pe

Awatar użytkownika
Dziama

Re: Zajezdnia czyżyny

Postautor: Dziama » 3 lut 2011, o 08:05

Awatar użytkownika
spex
Administrator
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times

Re: Wnioski racjonalizatorskie, uwagi, zgłoszenia, opinie

Postautor: spex » 3 lut 2011, o 08:40

A mógł byś jeszcze podać o który szablon chodzi?

Awatar użytkownika
Dziama

Postautor: Dziama » 3 lut 2011, o 23:36

Używam systemu Joomla, tam pracują inne systemy forum i inne szablony. Zasada ogólna jednak jest taka jak podałem poprzednio. Może tutaj poszperasz :idea:
- tu jest dyskusja na temat target > _blank na phpBB3

Dlaczego nie ma obrazka pod Twoimi postami? - jest tylko miejsce na obrazek, który linkuje prawidłowo. Chyba wiem, link obrazka nie znajduje strony, na której on jest!

Impuls
Been thanked: 5 times

Postautor: Impuls » 6 lut 2011, o 18:53

Napisałem kolejny post w dziale tramwaje - zmierzch 105-ek. Ponieważ ostatni post również był mojego autorstwa, został połączony w jedną całość. Chodzi o to że w takim przypadku nowy post wtedy nie jest zauważalny na forum, gdyż nadal widnieje data w dziale Tramwaje starego postu. Czy to można jakoś zmienić, aby data wyświetlała się zawsze ostatniej aktualizacji posta.
Z góry dziękuje administratorom

Awatar użytkownika
PE 099
Been thanked: 14 times

Postautor: PE 099 » 6 lut 2011, o 19:20

Jeżeli piszesz nowym oknem wiadomość bezpośrednio pod swoją poprzednią, powinno automatycznie to połączyć w jedną wiadomość i wyświetlać oznaczone jako nowy post. Jako nowy również po edycji powinno oznaczać.

-- 6 lutego 2011, o 20:17 --

Dopisane po paru minutach i tak powinno wyglądać jak powyżej a jednocześnie post jako nowy się wyświetla.

Awatar użytkownika
Ruppert
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: 28.06.2011

Postautor: Ruppert » 29 cze 2011, o 19:41

Awatar użytkownika
Semen_K
Has thanked: 146 times
Been thanked: 62 times

Re: 28.06.2011

Postautor: Semen_K » 29 cze 2011, o 20:04

Mam swoje zdanie i głęboko gdzieś, co kto o tym myśli. Zmieniać nie zamierzam.
In association with no one...
Semen Omelajnowicz Korczaszko - kapitan dzikiej dywizji 15. lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św. Niny.

Awatar użytkownika
N8S
Kontaktowanie:

Postautor: N8S » 29 cze 2011, o 20:31

Dział ten ma na celu na poinformowanie o rzadziej spotykanym taborze, ale z tej samej zajezdni np. N8S na "5", Jelcz M121MB na "123" czy po prostu pisaniu co jeździło danego dnia na danej linii?

Awatar użytkownika
spex
Administrator
Has thanked: 17 times
Been thanked: 32 times

Postautor: spex » 29 cze 2011, o 20:33

Akurat nie widzę celowości takiego działu. Akurat obecna zasada co do Widzianych i jego sposób działania wydawał się wystarczający. Czyli codzienne widziane, o tym co się jedzie na mieści. Czyli wypisywaniu miejskich ciekawostek, a nie wszystkiego jak leci.

Obawiam się, iż niestety dział będzie tak samo mało żywy jak dział reklam. I listy będą wpisywać jedynie ci który mają czas by siedzieć na węzłach, i spisywać co jeździ. By się potem chwalić kto ma dłuższą listę.

-- 29 czerwca 2011, o 21:33 --

@N8S, z tego co rozumiem. Chodzi o totalną sieczkę. Czyli linia 101 wozy x,x,x,x,x, linia 102 wozy z,z,z,z, itp.

Wróć do „Ogłoszenia itp”