Układ linii w Krakowie
Re: www.kmk.krakow.pl
W artykule o przewoźnikach lokalnych jest stwierdzenie że firma CB kursuje obecnie na trasie Czyżyny Dworzec - Nowe Brzesko a z tego co mi się wydaje to jeździ ona aż do Koszyc.
- spex
- Administrator
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 32 times
A wracając jeszcze do wykazu linii. Nie masz może danych na temat linii gimbusowych? Np G51 (chyba ten numer) os. Lipska - Saska - Zakole Wisły - Dąbie - (Francesco Nullo)
Błędy i literówki, które zobaczyłem po pobieżnym sprawdzeniu.
W spisie linii 7XX - 700 została podana jako jeżdżąca.
W linii 105 - powroty za linię 405 ciągle istnieją (masz - 2008).
110 - kursy wariantowe zostały zamienione ze stałymi (obecnie Węgrzynowice są stałe),
112 - brakuje informacji o kursach wariantowych, pętla ponownie na dawnym Dworcu PKS,
116 - tak jak 112 (część druga),
162 - tak jak 116,
166 - dolna część - trasa z linii 165,
208 - czy przez chwilę nie jeździła tylko do Bronowic Nowych
227 - nie ma już wariantów do woli Zachariaszowskiej
239 - Powieszon = Rączna Osiedle - tutaj trzeba jeszcze to przerobić - relacja Jeziorzany - Jeziorzany była w 2010.
247 - istnieje jeszcze wariant z Bibic do Kleparza przez Węgrzce Centrum
417 - wspomaga 117, a nie 107
Dodatkowo:
Zelczyna to wg. koleżanki z tych okolic obecny przystanek Zelczyna Sklep (pod względem kształtu też pasuje, tam też nawracało MZU).
Jest jeszcze trochę błędów ortograficznych, ale pominąłem.
W spisie linii 7XX - 700 została podana jako jeżdżąca.
W linii 105 - powroty za linię 405 ciągle istnieją (masz - 2008).
110 - kursy wariantowe zostały zamienione ze stałymi (obecnie Węgrzynowice są stałe),
112 - brakuje informacji o kursach wariantowych, pętla ponownie na dawnym Dworcu PKS,
116 - tak jak 112 (część druga),
162 - tak jak 116,
166 - dolna część - trasa z linii 165,
208 - czy przez chwilę nie jeździła tylko do Bronowic Nowych
227 - nie ma już wariantów do woli Zachariaszowskiej
239 - Powieszon = Rączna Osiedle - tutaj trzeba jeszcze to przerobić - relacja Jeziorzany - Jeziorzany była w 2010.
247 - istnieje jeszcze wariant z Bibic do Kleparza przez Węgrzce Centrum
417 - wspomaga 117, a nie 107
Dodatkowo:
Zelczyna to wg. koleżanki z tych okolic obecny przystanek Zelczyna Sklep (pod względem kształtu też pasuje, tam też nawracało MZU).
Jest jeszcze trochę błędów ortograficznych, ale pominąłem.
Co do tej "110" to faktycznie 8 stycznia zmieniono podstawową trasę z "Aleja Przyjaźni - Wadów Tunel" w wariantami do Węgrzynowic na "Aleja Przyjaźni - Węgrzynowice" z wariantami do Wadowa. No i oczywiście należy pamiętać o weekendowym kursie przez Wzgórza Krzesławickie.
Wróć do „Komentujemy artykuły z kmk.krakow.pl”