Przystanki komunikacji miejskiej
- M_Szymkowiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 53 times
- Kontaktowanie:
Re: Przystanki komunikacji miejskiej
Na przystanek Bagatela przy Dunajewskiego wróciła tablica odjazdów, z tym że 4 a nie 6 wersowa. Efektem tego po jednej stronie pokazuje 4 najbliższe odjazdy a po drugiej 5 w kolejności i godzinę. 

błogosławiony ten który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego faktu w słowa
-
- Has thanked: 48 times
- Been thanked: 7 times
Łoj! To Radni Miejscy nie mają większych problemów
Że się takimi drobiazgami zajmują, aż interpelację do Prezydenta trzeba było pisać
: Nie ważniejsze, żeby wreszcie alternatywny dojazd do Mistrzejowic, choćby i Nowych powstał
Czy to przez Meissnera czy wg dawnych planów przez Rakowicką, Radomską, Lublańską. Tu trzeba interpelować Panie Radny, nie pierdołami nazewniczymi się zajmować... 

Pozdrawiam,
PA
PA
- Semen_K
- Has thanked: 146 times
- Been thanked: 62 times
Ale Mistrzejowice Nowe mają dobry dojazd
I są daleko od pętli Mistrzejowice.
Mam w dowodzie osobistym Mistrzejowice. Dowód wydany w 2008. We wcześniejszym miałem Mistrzejowice Nowe. Nie wiem w którym roku zaczęli mieszać, obstawiam coś koło 2004-2005. Osiedle istnieje tak gdzieś od 1990 zdajesie, może chwilę wcześniej. Na początku były wszędzie Mistrzejowice Nowe, koło 2004-2005 zaczęli pisać samo Mistrzejowice i nikt z tym problemu nie robił. Przystanek wtedy nazywał się Szpital Rydygiera I. Nie wiem skąd w 2012 roku ktoś sobie wykoncypował Mistrzejowice Nowe i po co zmieniał nazwę przystanku, w każdym razie co najmniej od kilku lat nie była już pisana część "nowe".

Mam w dowodzie osobistym Mistrzejowice. Dowód wydany w 2008. We wcześniejszym miałem Mistrzejowice Nowe. Nie wiem w którym roku zaczęli mieszać, obstawiam coś koło 2004-2005. Osiedle istnieje tak gdzieś od 1990 zdajesie, może chwilę wcześniej. Na początku były wszędzie Mistrzejowice Nowe, koło 2004-2005 zaczęli pisać samo Mistrzejowice i nikt z tym problemu nie robił. Przystanek wtedy nazywał się Szpital Rydygiera I. Nie wiem skąd w 2012 roku ktoś sobie wykoncypował Mistrzejowice Nowe i po co zmieniał nazwę przystanku, w każdym razie co najmniej od kilku lat nie była już pisana część "nowe".
Mam swoje zdanie i głęboko gdzieś, co kto o tym myśli. Zmieniać nie zamierzam.
In association with no one...
Semen Omelajnowicz Korczaszko - kapitan dzikiej dywizji 15. lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św. Niny.
In association with no one...
Semen Omelajnowicz Korczaszko - kapitan dzikiej dywizji 15. lejbgwardyjskiego pułku kozaków im. św. Niny.
- PE 099
- Been thanked: 14 times
Nazwę zmienili, bo od kilku lat kasują wszystkie przystanki z numerkami "I" "III" itp. Najlepiej to widać na strefach, gdzie zamiast numerków powstają wszelkie "Drogi Do", "Bażanty", "Pałace", "Wąwozy"...
Gdyby to nie był rejon Nowej Huty, to mieszkańcy mieliby w dowodach wpisane np. Swarożyca, Jadźwingów, Korfantego i też by było (z resztą niektórzy nieliczni w Hucie tak mają adresowane przesyłki - ulicami, a nie osiedlami).
Gdyby to nie był rejon Nowej Huty, to mieszkańcy mieliby w dowodach wpisane np. Swarożyca, Jadźwingów, Korfantego i też by było (z resztą niektórzy nieliczni w Hucie tak mają adresowane przesyłki - ulicami, a nie osiedlami).
Niech nazwą ten przystanek "Droga do Zajezdni Bieńczyce"! Pasażerowie na pewno się ucieszą, podobnie, jak ze stad autobusów, które tamtędy się przetaczają, ale ich nie zabierają, bo jedzie wyjazd za wyjazdem albo zjazd za zjazdem. 

Wróć do „Komunikacja krakowska”